SEO - Optimizimi i motorëve të kërkimit

Është procesi i ndikimit në dukshmërinë e një faqe interneti ose të një faqeje web në rezultatet e papaguara të një motori kërkimi, shpesh të referuara si rezultate “natyrale”, “organike” ose “të fituara”. Në përgjithësi, sa më lart e renditur në faqen e rezultateve të kërkimit dhe sa më shpesh shfaqet në listën e rezultateve të kërkimit, aq më shumë vizitorë do të merrni nga përdoruesit e motorëve të kërkimit. SEO mund të synojë lloje të ndryshme kërkimi, duke përfshirë kërkimin e imazhit, videove, kërkimin lokal, atë akademik, të lajmeve, etj. Kur është fjala për optimizimin e motorëve të kërkimit për një faqe interneti, disa biznese mund të intimidohen për shkak të sasisë së informacionit atje dhe shpesh, është e nevojshme ndihma e një konsulenti SEO. Çdo biznes duhet të investojë në optimizimin e motorëve të kërkimit per te maksimizuar trafikun organik.

Ja disa nga arsyet se përse duhet të konsideroni SEO-n si hallkë kyçe e biznesit tuaj.

Individë të ndryshëm kërkojnë produktet ose shërbimet tuaja në motorët e kerkimit. Mbi 2 miliardë njerëz që janë online. 93% e aktiviteteve online fillojnë në një motor kërkimi. Me rreth 40,000 kërkime në sekondë dhe 3.5 miliard kërkime në ditë, ka miliona mundësi për biznesin tuaj që të gjenden në motorët e kërkimit.

Trafiku SEO ka më shumë gjasa të konvertohet sesa burimet e tjera të trafikut. Në fakt, ky lloj trafiku ka normat më të mira të konvertimit për shumicën e faqeve të internetit. Duke pozicionuar veten në motorët e kërkimit, ju ndihmoni biznesin tuaj për ti rritur më tepër ato dhe dukshmërinë tuaj gjithashtu.

Megjithese kërkon pak kohë që të japë rezultate SEO është një strategji afatgjatë. Mund të duhen 6-12 muaj për të parë renditjen optimale. Megjithatë, ashtu siç kërkon kohë për tu ngritur në renditje ne Google, duhet kohë për të rënë nga pozicionimi. E vetmja arsye që kjo mund të ndryshojë është për shkak të rritjes së konkurrencës së SEO ose ndryshimeve në algoritmin e Google.

Konkurrentët tuaj po përdorin SEO për t’u rritur. “Shtypni ose Shtypuni”. Klientët tuaj fillojnë udhëtimin e tyre në internet me një kërkim. Konkurrentët tuaj po përdorin kërkimin për të rritur biznesin e tyre. Herët ose vonë, nëse nuk po përdorni kërkimin për të rritur biznesin tuaj, nuk do të keni një biznes! SEO mund t’u japë bizneseve më të vogla një avantazh kundrejt kompanive të mëdha. Nëse keni një biznes të vogël, mund ta keni kuptuar që është e vështirë të kalosh konkurrentët më të mëdhenj në AdWords. Megjithatë, një strategji SEO efektive mund të jetë mënyra juaj për të fituar renditje më të larta. Ndërkohë që kompanitë më të mëdha mbështeten te reklamat, ju mund të mbështeteni në një strategji SEO për të tërhequr sa më tepër klientë. SEO rrit vlerën e biznesit tuaj. Nëse jeni në treg për të shitur biznesin tuaj, shumë blerës do e shohin renditjen e mire ne Google si një aset të çmuar. Kjo falë SEO e cila ka tendencën të mbajë vlerën e saj dhe t’ju mbështesë përgjatë viteve. Eshtë strategjia më e mirë e PR SEO. Kjo i ben Public Relations(PR) të kenë kuptim. Cfare ndikon tjeter ne renditje, jane edhe backlinks cilësorë. Backlinks janë lidhje nga faqet e internetit të jashtme që lidhen me faqen tuaj te internetit. Fitimi i backlinks cilësorë mund të kërkojë publicitet. Sa më shumë publicitet keni, aq më shumë mundësi do të keni që të fitoni backlink cilësorë. Të dyja plotësojnë njëra tjetrën.

SEO do të rrisë ndjekësit në mediat sociale. Ndërsa vizitorët po kërkojnë faqen tuaj të internetit, mund të klikojnë ikonat e mediave tuaja sociale për t’ju ndjekur. Një fushatë efektive SEO do të krijojë mijëra vizitorë virtual, të cilat ti përktheni në një përqindje më të vogël të pasuesve.

Ndërsa autoriteti i internetit tuaj ngrihet me motorët e kërkimit, rangimi individual i blogut në Google do të rritet. Përmbajtja e blogut ka më shumë gjasa të gjendet në Google. Dhe së fundmi, ka gjasa që të fitoni më shumë trafik të referimit nga faqja juaj e internetit duke promovuar blogun në të gjithë faqen tuaj.

SEO është investimi më i zgjuar i marketingut që mund të bëni. Përfitimet e saj janë të pafundme. Është një pasuri afatgjatë për biznesin tuaj. Gjeneron trafikun, drejton shitjet. Nuk kërkon reklamim. Klientët tuaj po kërkojnë në të tani. Dhe, një nga konkurrentët tuaj po rrit biznesin tuaj në mënyrë të konsiderueshme nga ajo.

Nëse doni të zhvilloni biznesin tuaj pa telefonota të ftohta, rrjetëzime ose forma të tjera reklamimi, është koha që ju të investoni sot në një fushatë SEO.